Nog 3 maanden

Nog 3 maanden en dan hoop ik internationaal gecertificeerd NLP trainer te zijn en wel op 20 maart 2013. Een nieuwe mijlpaal.

Zo achteloos geformuleerd toen ik nog bij ABN AMRO werkte. Ik dacht dat ga ik even doen. Ik word gewoon NLP trainer. Dat lijkt me wel wat.

Om die reden kon ik mijn geweten nog sussen bij het eerste blok van de NLP practitioner. Ik zat daar niet om iets op te steken. Dat wist ik toch allemaal al. Ik zat daar om NLP trainer te worden. Ik had nog weinig idee van het traject.

Ik had ook geen idee of dit lastig te realiseren zou zijn. Wel mijn gebruikelijke recept voor het halen van een diploma. In de gevallen waarbij ik denk dat het mogelijk is, dan richt ik alle aandacht op het te behalen resultaat en twijfel er niet aan.

Inmiddels ben ik een tijdje verder. Meteen na de practitioner volgde de Master training en toen ook maar meteen de Trainerstraining. Ik was erg blij te ervaren dat een training zo leuk kon zijn. Dat na allerlei saaie stof over banksparen, levensverzekeren, latente belastingvoorzieningen of iets dergelijks. Ik leefde er helemaal van op en mijn creatieve kant van vroeger kwam weer meer naar boven. Vervolgens heb ik nog een aantal trainingen gevolgd gericht op het verkrijgen van meer lichaamsbewustzijn, systemisch werk traing (familie opstellingen) en heb ik al een aantal trainingen en workshops gegeven. Nu zo ongeveer 3 maanden voor de streep mag ik nog een eindsprint maken. Ik heb de modelleeropdracht ingeleverd en die is al goedgekeurd! De volgende horde is het theorie gesprek in januari al; gevolgd door een gesprek over mijn persoonlijk proces.

In maart zijn er dan uiteindelijk 3 dagen geplanned, waarbij ik 2 presentaties mag geven en mag laten zien dat ik alle 14 interventies beheers.

Dus dat is nog aardig wat. Niet zoiets dat je even snel doet en om mij heen heb ik zo af en toe ook weleens mensen (tijdelijk) af zien haken in dit hele eindsprint proces. Ik mag mijn feestje en de beloning nog gaan inplannen, want als ik nu terugkijk, was het niet iets van, dat doen we even, zoals ik dat voor me zag in de laatste maanden dat ik aan het werk was bij ABN AMRO. Dus studeren, workshops geven en feestje plannen; dat is het motto voor de komende 3 maanden.

Daarnaast in deze 3 maanden ook enkele workshops binnen financiele instellingen, ontwikkelen van trainingen en presentaties/ lezingen. Dus genoeg spannende zaken!